ORshoots

Videografie

Videografie

AUTOMOTIVE FILM

Prijs in overleg

BEDRIJFSFILM

Prijs in overleg

FILM MONTAGE

Uurtarief €40 Ex. BTW

OVERIGE FILM

Prijs in overleg

Goede foto’s en video’s geven niet alleen een goed beeld van de auto, ze activeren de bezoeker. Het gaat om het stimuleren van beleving. Ruim 90% van de autokopers begint zijn zoektocht online. Een goede fotoserie kan er aan bijdragen dat de auto al verkocht is vóórdat de bezoeker de auto daadwerkelijk heeft gezien en gevoeld. Bovendien zijn de foto’s en video’s een visitekaartje van uw autobedrijf. Foto’s die slecht belicht of onscherp zijn ogen slordig. Dit is natuurlijk niet wat u wilt uitstralen. Select Media focust zich op het specifiek uitlichten van auto’s met beeldmateriaal. Het gaat dan dus niet om verkoopfoto’s, maar om het maken van een fotoserie die de doelgroep aanspreekt. De foto’s lichten op bijzondere locaties de auto en zijn eigenschappen uit zodat ze zowel informeren als imponeren. Bij video’s wordt er een extra element toegevoegd: geluid. Met een video kan de bezoeker de auto écht ervaren, bijna alsof hij er zelf in zit.

ONZE WERKWIJZE

Soms is de vraag heel simpel: “De auto staat al lang in de showroom en ik wil hem graag uitlichten met een paar mooie foto’s en een video.” Soms is de vraag wat specifieker: “Ik wil graag een donkere banner van een specifieke pixelafmeting op mijn website en Facebookpagina.” Wij kunnen uw auto’s uitlichten naar uw wensen. Doorgaans vergt het maken van beeldmateriaal een dagdeel. Dit vindt plaats op een aantal locaties in de buurt van uw showroom die wij vooraf hebben bepaald. Na het opleveren van het beeldmateriaal kunt u ervoor kiezen het zelf te verspreiden of door ons een marketingcampagne op te zetten en uit te voeren.

Als videograaf werk je met meer elementen dan een fotograaf. Zo speelt beweging, belichting, geluid, het ritme en het verhaal een extra grote rol. 

Beweging: Iedere beweging die een camera maakt moet een bedoeling hebben. Met beweging leg je namelijk verbanden. Maar soms gebruik je ook bewegingen om iets een beetje dynamiek te geven. Met iedere apparaat kan je weer iets anders perfect uitvoeren. Zo gebruik ik wel eens een gymbal om een lopend interview zonder schokken op te nemen. Of een slider,  waar je een hele subtiele beweging maakt over een rails, om net dat dynamiek te geven wat we ook in Game of Thrones zien. Of gewoon eens een shot op een statief, zonder beweging, want meestal zijn die beelden toch wel het sterkst. 

Geluid: Geluid mag absoluut niet worden onderschat bij video. Onze hoorzintuigen zijn ontzettend gevoelig. Ook voor wat we zien. Daarom moet ik een Siemworks video altijd een soundtrack hebben die goed voelt, en moet de gesproken tekst altijd netjes en helder opgenomen zijn zonder te veel ruis. 

Verhaal: Hoe cliché het ook klinkt, een video moet een verhaal lopende lijn hebben. In de praktijk is dat een kop, een middenstuk en een afsluiting. Dit verhaal moet vervolgens ritmisch lekker wegkijken.

Een video wordt deels gemaakt op gevoel en ervaring, maar ook op de kennis die ik heb op gebouwd tijdens de opleiding Cinematografie van het Cameracollege. Zo weet ik nog beter waar ik mee bezig ben. 

camera bts met siemworks

Waarom ik een passie heb voor video

Ik weet nog dat ik een compactcamera Casio Exilium ZR200 kocht. Deze camera kon tijdens het filmen switch naar slowmotion met 1 druk op de knop. Het was een van de eerste camera’s die dit kon en ik gebruikte deze functie te pas en te onpas. Nu jaren later bedenk ik me nog wel eens: ik was al vroeg bezig met creëren. Met de jaren ben ik steeds meer gaan vastleggen. Dat begon wat serieuzer te worden met een bruiloftsvideo van m’n zus. Er was nog niet zo’n digitale revolutie aan de hand als nu, maar met een roze JVC camera had ik al veel plezier. Het maken en het editten gaf mij zoveel energie, er was een zaadje gepland. Tegen beter weten in ben ik toch rechten gaan studeren en fotografie en videografie als plan-B op de achtergrond laten meespelen.  Na een organische groei in mijn ervaring en apparatuur wist ik het zeker. Ik moet die passie voor video de kans geven. Oja, en de vraag waarom ik gepassioneerd ben? Omdat je met creëren iets moois kan maken waar mensen door geraakt worden.